Akasya
Latincesi Robinia Pseudoacacia olup, vatani Kuzey Amerika'dir. Ülkemizde de çok yetiien, dikenli bir aiaçtir. Çiçekleri beyaz ve sari renkte, salkimlar halinde güzel kokuludur. Gölge vermesi için yol kenarlarina dikilir ve çiçeklerinden parfümeride kullanilan esans elde edilir.
Herbal Terapi
Sindirim sistemi rahatsizliklarindan karindaki gazin giderilmesinde, ishalde, derideki iltihaplarda kullanilan akasyanin kabuklarindan günümüzde deri sanayinde yararlanilmaktadir.
Aromaterapi
Akasya çiçeii aromatik yaii, bal tadinda, yeiil çiçek kokusunda ve vücutta geviemeyi sailayan, sakinleitirici, yatiitirici, antiseptik etkiye sahiptir. Teskin edici keyif veren bir ürün olduiu için melankolide ve depresyonda, ruhsal sikintilarda, aiiri hassasiyetlerde, hemen bütün psikolojik rahatsizliklarda kullanilir.
Kozmetikte Kullanim
Bütün cilt rahatsizliklarinda, antiseptik ve tonik olarak kullanilir.
Kullanim iekli
Masaj olarak, banyoda, buiu tarzinda kullanilmaktadir. Banyoda sicak suya konularak cilt için kullanilir. Boyun airilarinda ve omuz airilarinda masaj olarak kullanilmaktadir. Birkaç damla sicak suya damlatilarak radyatöre konulursa odanin havasinin temizlenmesi sailanir. Akasya yaii dilüe edilmeden kullanilmamalidir.
Etiketler : [ sindirim sistemi ] [ ülkemiz ] [ lkemiz ] [ vatan ] [ kozmetik ] [ depresyon ] [ gölge ] [ sindirim ] [ latin ] [ banyo ] [ aiaçtir ] [ sari renk ] [ kokuludur ] [ airilarinda ] [ kozmetikte ] [ geviemeyi ] [ karindaki ] [ latincesi ] [ PSiKOLOJiK ] [ sanayi ] [ terapi ] [ deri sanayi ] [ töre ] [ septik ] [ sikinti ] [ aromaterapi ] [ aroma ] [ masaj ] [ gevieme ] [ maSAJ ] [ parfüm ] [ radyatör ] [ indirim ] [ cilt ] [ salkim ] [ ruhsal ] [ ishal ] [ SHAL ] [ sans ] [ sindirim sistemi rahatsizliklari ] [ asya ] [ pres ] [ psikolojik ] [ esans ] [ CIA ] [ cia ] [ gazi ] [ iSHAL ] [ gev ] [ atilar ] [ omuz ]